google-site-verification=Qsg0_pKNBaiFCflMP5HE_CdVveREEQ0kTSmsl6Rek7w
top of page
Maison Marcellio geschiedenis

De geschiedenis van Maison Marcellio

Dit huis waar u zich op dit moment bevindt werd gebouwd in 1953 door Pépé Marcel en Mémé José. Samen hadden zij 1 dochter: Godelieve. Marcel was professioneel schilder/behanger en een welbekend persoon in de streek. Al snel werd de woning deels verbouwd en gebruikt als schilderswinkel. De zaak werd gerund door José. Ze maakte er een bloeiende zaak van.

Pépé Marcel
Mémé José

Kort nadat Pépe Marcel met pensioen was gegaan werd hij ziek. Na zijn dood in 1974 werd de zaak terug een gewoon woonhuis. Dit bleef zo tot het voorjaar van 2015. Toen werden er plots plannen gesmeed om het hele huis grondig te renoveren. De bovenverdieping werd een appartement en op het gelijkvloers werd gedacht aan een horecazaak, wat ook geschiedde.

 

Na een paar jaar hard labeur ging de zaak op 1 september 2017 open. Elke dag opnieuw trachten we onze klanten te verwennen met lekkere ontbijtjes en heerlijke (na)gerechten.

Ons team

Caitlin staat achter verse producten en gezonde voeding. Ze is steeds up to date van alle nieuwe trends en dit wil ze graag met iedereen delen.

Caitlin is bakker van opleiding en liep school in Ter Groene Poorte Brugge. Hierna behaalde ze haar diploma restauranthouder aan Syntra West Brugge.

 

Monica heeft een cursus ambachtelijke ijsbereider gevolgd bij Syntra West Brugge.  Alsook heeft ze 2 jaar lessen patisserie gevolgd aan Spermalie in Brugge. Ze zorgt er dan ook voor dat we hier steeds huisgemaakt ijs en verse taartjes kunnen aanbieden.

 

Jo is het manusje van alles. Hij werkt mee achter de schermen en neemt meestal de zaal voor zijn rekening. Hij staat altijd klaar voor een babbel en geniet van mensen om zich heen. Voor muziek, talen en geschiedenis moet je bij hem zijn.

Maison Marcellio
Maison Marcellio

Onze producten

In onze zaak werken we met verse producten en wordt alles huisbereid. We streven naar gezonde en gevarieerde voeding. Toch vinden we dat er af en toe eens mag gezondigd worden.

 

We proberen graag de nieuwste trends op culinair vlak uit en laten hierbij graag uw smaakpapillen werken. We proberen op deze manier iedereen eens te laten proeven van verschillende keukens. 

Zijn er bepaalde allergenen of volgt u een dieet waar wij rekening mee moeten houden? 

Gelieve dit op voorhand te melden bij uw reservatie. Wij zoeken graag een gepast alternatief. 

 

bottom of page